ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ЖП ЛИНИЯТА, ЩЕ МАХАТ ЖИЦИТЕ

жп гара Димитровград
контакти

[dropcap]О[/dropcap]т 15 ноември 2012 г. започва ремонт на жп линията на гара Димитровград. От гръцката фирма „Терна“ АД потвърдиха, че по документация от тази дата трябва да започнат дейностите.

По предварителна информация всички линии и подходите към другите гари ще се подменят с нови, за да се изгради високоскоростно трасе. За целта ще се премахват жиците, по които тече ток с високо напрежение, за да не пречат на работата. Впоследствие те ще бъдат отново вързани.

Гарата в Димитровград ще продължи да функционира, като влаковете ще се движат по два коловоза, за да могат да се поемат идващите и заминаващите. В началото на дейностите ще се ползват двата крайни, откъм ул. „Първи май“. След приключване на част от ремонта, коловозите ще бъдат сменяни, за да се довърши работата. Пътниците ще трябва да ползват подлеза, за да достигнат до мястото на пристигане на влака.

Гръцката фирма „Терна“ бе избрана за изпълнител за реконструкцията и електрификацията на жп линията от Димитровград до Харманли. Срокът за изпълнение е 30 месеца. Това е първата позиция по проекта, а другите две обхващат разстоянието до Свиленград. За тях има други изпълнители.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук