Започва най-голямото издирване на чудовището от Лох Нес

контакти

Стотици специалисти и доброволци започват днес най-голямото издирване на чудовището от Лох Нес от повече от 50 години насам, когато се навършват 90 години от началото на съвременния мит за Неси.

Голяма мистерия обгръща легендарното чудовище от Лох Нес от десетилетия и този уикенд детективи-аматьори се присъединяват към най-голямото търсене на Неси от 1972 година насам.

Персоналът на „Центъра Лох Нес“ в градчето Дръмнадрохит на брега на езерото обедини усилията си с доброволния изследователски екип „Лох Нес Експлорейшън“ в опит да разкрие истината, 90 години след като управителката на крайбрежен хотел Анди Макей в далечната 1933 година съобщава, че е видяла подобно на кит същество в езерото. Вестник „Инвърнес Куриър“ разпространява сензацията, а тогавашният редактор Евън Барън описва създанието като „чудовище“. Оттогава мистерията на Неси вдъхновява много хора и се появяват книги, телевизионни предавания и филми и, разбира се, процъфтява туристическата индустрия в района.

Сега ще бъде използвано геодезическо оборудване, каквото никога не е било използвано преди, за да разкрие тайните на мистериозните води. Това ще включва дронове, които ще произвеждат топлинни изображения на водата от въздуха с помощта на инфрачервени камери. Хидрофон също ще бъде използван за откриване на акустични сигнали под водата.

Източник: БНР, снимка: пиксабей, езеро Лох НесПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук