Започва дело срещу подпалвач на сгради за 490 млн. лева в Хасково

контакти

Разпоредително заседание е насрочено в Окръжен съд – Хасково  на 18 май, образувано по внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Хасково. Делото е по отношение на 33-годишния Т.М.Б., обвинен, че на 16.09.2022 г. запалил три сгради в Хасково. Стойността им е значителна, за близо 490 млн. лева.

Става дума за следните: сграда със застроена площ 422 кв.м., намираща се в имот в гр. Хасково, ул „Георги Кирков“ 25-А, на стойност 234 000 лв.; жилищна сграда със застроена площ 110 кв.м., намираща се в гр. Хасково на ул. „Св.св. Кирил и Методий“ 50, на стойност 144 000 лв. и жилищна сграда със застроена площ 92 кв.м., намираща се в гр. Хасково, ул. „Добруджа“ 29, на стойност 108 000 лв., информират от Окръжен съд – Хасково. Оттам подчертават, че е имало опасност пожарите да се разпространят и върху други имоти със значителна стойност.

Задържани за серията палежи бяха криминално проявен мъж на 33-годишна възраст и негов приятел. И двамата – клошари. Основният заподозрян направил пълни самопризнания за начина на извършване на палежите, информира на извънреден брифинг МВР – Хасково в деня след палежите. Извършителят е засечен от камерите за видеонаблюдение в града и арестуван на 100 метра от мястото на последния палеж.

В пожарите на 16 септември миналата година най-напред, около 19:30 часа пламва сградата на бивш тютюнев склад, след това изгаря покрив на изоставена постройка, пламъци обхващат и необитаема къща.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук