Как ще изпитват учениците докато са си вкъщи?

Много са положителните ефекти от онлайн формата, казва учителят по български език и литература Катя Атанасова

контакти

Съвсем скоро учителите ще започнат да пишат оценки на учениците си, след въведеното дистанционно  обучение. Дадена е възможност на преподавателите да намерят най-добрите форми на препитване, тъй като онлайн формата предоставя разнообразни възможности. Тя стартира на 16 март и продължава до 13 май, засега.

Три са към момента вариантите за текущи изпити, разказа учителят по български език и литература в ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград Катя Атанасова, която преподава на 8-те и 11-те класове. Използваме тестове, устно изпитване и поставяне на индивидуални задачи, на база на които ще пишем оценките. Те се въвеждат в електронен дневник на съответната платформа, на която учениците и родителите веднага ги получават. Днес вече проведох първите тестове с учениците, акцентира тя.

Учителят подчерта, че тестът се прави за определено време, което ограничава възможността за преписване и прави резултатите съвсем реални. Устното изпитване става с видео и аудио връзка, а в чата могат да се задават въпроси. Допълнително се раздават индивидуални проекти и презентации, за които идеи могат да дават и учениците.

Водя онлайн уроци на 6 класа. Това не ме обърква, защото караме по програма часовете, както си е в нормална учебна среда. В началото имаше трудности, защото не всички имаха достатъчно висока дигитална грамотност, но бързо се научават. Текущите, като технически проблеми, са много редки и учебният процес е успешен, казва учителят.

Отчитам много положителни ефекти от онлайн обучението. Изненадващ ефект за мен, като филолог, бе, че децата започват да се учат да пишат много по-грамотно. Освен това, те могат да правят неща, които досега не са възлагани, да се изявяват и да търсят по забавен начин много неща в мрежата. С колегите също действаме много по-креативно. Обменяме и споделяме информации и разработки, за да обогатим учебния процес, споделя Катя Атанасова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук