ЗАПОВЕД: СНЕГОРИНИТЕ НА ПОЗИЦИЯ В ДВАТА КРАЯ НА ДИМИТРОВГРАД

Снегорините да бъдат изкарани и дислоцирани днес следобед в двата края на Димитровград. Това нареди кметът Иво Димов, за да бъдат в готовност при евентуално наличие на снежна покривка и своевременно започване обработката на улиците.

Червен код за сняг и вятър е обявен за Кърджали и Смолян, оранжев – за Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. За останалата част на страната кодът е жълт. За Хасково се очакват обилни валежи от дъжд и сняг, до 70 л/кв. м. Ще има условия за виелици и навявания, по данни на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

От вчера сме в пълна готовност. Наредил съм проверка на всички водоеми на територията на община Димитровград. Специалистите направиха оглед на потенциално рисковите канали. Вчера получихме и факс от НИМХ за аномалии на времето. Каквото зависи от нас сме го направили. Надявам се да няма форсмажорни обстоятелства, коментира Иво Димов.

Градоначалникът увери, че всички язовири на територията на община Димитровград са под нивото на допустимост, т. е. под 60%. Лошото е, че валежите са свързани с няколко области, което може да създаде проблеми при каскадно свързани водоеми, каквито например са в Долно Белево и Бряст. Локалните наводнения са друг отдавнашен проблем. Такива обичайно стават в „Мариино“, „Черноконево“, „Изток“, Меричлери. Друга критична точка е Юрт дере, над Панорамен път. Там също са изпратени екипи да проверят за запушвания.

Дигите, които са ангажимент на Напоителни системи, не са отремонтирани. Надявам се нивото на Марица да бъде в рамките на нормалното край Димитровград, тъй като разливът е широк. Критични са точките при Харманли и Свиленград. На река Мартинка има проблем. Дано не се наложи да затваряме пътя за Симеоновград, каза още кметът.

office2 ban

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук