ЗАПОВЕД: ПАРКИРАНЕТО НА ПЪТЯ ЗАБРАНЕНО ПРИ СНЯГ

зимни условия
контакти

[pullquote_left]ЗА НЕВОЛНО ПОВРЕДЕНИ АВТОМОБИЛИ ОБЩИНАТА НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ[/pullquote_left] [dropcap]П[/dropcap]ри снеговалеж, незабавно да се освободи пътното платно от паркирани автомобили, гласи заповед на кмета на общината Иво Димов. Целта е снегопочистващата техника да се движи безпроблемно, особено в ключовите: бул. „Съединение”, бул. „Стефан Стамболов”, бул. „Димитър Благоев”, ул. „Панорамен път”, бул. „Г.С.Раковски”, бул. „Христо Ботев”, ул. „Иван Вазов”, ул.” Първи май”. Неправилно спрените автомобили, които са неволно затрупани и увредени при почистването на сняг, се освобождават от снега и възстановяват от и за сметка на собствениците, се казва в заповедта.

Домоуправителите и собствениците на жилищни сгради организират почистването на тротоарите пред тях. Същото трябва да направят и собствениците и наемателите на магазини и офиси, се казва още в заповедта.

През миналия месец се утвърди и инструкция към кметовете на населени места за работа в усложнени зимни условия. Според нея до 15 ноември те трябваше да прегледат наличната техника, да осигурят запаси от пясък, да напомнят на гражданите и търговците, че почистването пред сградите е тяхно задължение и т. н. В нея се уточнява още, че премахването на ледените висулки от сградите е също работа на собствениците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук