ЗАПОВЕДИ КАЗВАТ МЕСТАТА ЗА ИЗБОРНИ МИТИНГИ И ПЛАКАТИ

Къде ще се провеждат изборни мероприятия и ще се лепят агитационни материали казва със заповеди от днес кметът на общината. За срещи, събрания, митинги и манифестации от граждани, сдружения, политически партии и други обществени организации Иво Димов е определил площад „България”, площад  „Поезия” пред комплекс „Планета”, площада пред културен дом „Химик” и киносалона там.

За селищата в общината местата са площадите в центъра им и помещенията на съответните читалища и пенсионерски клубове.

Организаторите на събранията, митингите и манифестациите отправят писмено уведомление до Кмета на община Димитровград за свикване на събрание или митинг най-малко 48 часа преди началото му, а за манифестации – най-малко 72 часа преди провеждането им.

Забранява се използването на помещения, намиращи се в сградата на общинска администрация, с цел провеждане на предизборни политически срещи и изявления, с изключение на зала „Гроссето”, в случай че ползването й не възпрепятства подготовката на изборите и работата на намиращата се в съседство ОИК, се казва още в кметската заповед.

Що се отнася до агитационните материали, местата за поставянето им в Димитровград са единствено Информационните указатели до офиса на „Мобилтел” ЕАД, до храм „Св. Димитър”, бл. № 5 на бул. „Д. Благоев”, културен дом „Химик”, срещу автоспирка пред централна поща и на бул. „България”, северно от комплекс „Пайнер”.

В населените места от общината плакати, призиви и покани могат да се лепят на читалища, търговски обекти, табла, където има.

Забранява се  използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация. Забранява се поставянето на агитационни материали по трафопостове, ел.стълбове и други ел.съоръжения. Забранява се използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и материали които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния Кодекс ред до края на изборния ден, специално регламентира в заповедта си градоначалника.

Преди поставянето на агитационните материали, партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, внасят депозит в размер на 1000 лева на касата в ОЦУИГ – Димитровград или по сметка на Община Димитровград, е друго категорично разпореждане.

baner-wid

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук