ЗАМ.-МИНИСТЪР И ШЕФЪТ НА БОРБАТА ОТКРИВАТ ПАМЕТНИКА НА ЕНЮ ВЪЛЧЕВ

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов и председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов се очаква да пристигнат на Еньовден в Димитровград. На 24 юни, от 11:30 часа, двамата, заедно с видни спортисти и общественици, ще открият бюст-паметника на големия шампион Еню Вълчев, съобщават от Общината.

Паметникът е изграден по инициатива на семейството на носителя на пълен комплект олимпийски медали в борбата и е изцяло финансиран със средства на дарители. Той ще бъде открит утре на бул. „Димитър Благоев“, в градинката пред жп гарата. Монументът е първи в страната на бореца. Общината се включва в инициативата с облагородяване на пространството и като израз на признателност към Еню Вълчев и направеното от него за Димитровград и България.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук