Замислят ново осветление в парк „Вапцаров“

Да направи изцяло ново осветление в парк „Вапцаров“ в Димитровград замисля Общината, която кандидатства по проект за повишаване способностите на местните общности да намалят емисиите и да се адаптират към променящия се климат. Той е по програма „Опазване на околната среда“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, популярно като „Норвежка програма“.

Проектът е, по-скоро, за т. нар. „меки мерки“, но част от тях могат да се преекспонират в „твърди“. Сумата, която предвиждаме за „твърди“ мерки е около 100 хил. лева. С тях, поне на първо четене, смятаме да направим изцяло ново осветление в парк „Вапцаров“, ако бъде одобрен проектът, обясни кметът на Димитровград Иво Димов, който припомни, че предстои ремонт на парк „Марица“.

Партньори по проекта са общините Златоград и Любимец, норвежка и неправителствена организация. Отправената по него покана за кандидатстване, към всички общини в България, изтича на 7 октомври. Стойността му е 490 000 евро, от които за дейности на Община Димитровград – 101 000 евро, която е проектен изпълнител/бенефициент.

Общият бюджет на поканата е 3 млн. евро. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 500 000 евро. Безвъзмездната финансова помощ е 100% от разходите за общините по съответния проект и не се изисква съфинансиране от тяхна страна.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук