Заловиха нова група каналджии и мигранти край Ивайловград

Полицаи заловиха нова група каналджии, както и мигранти край Ивайловград в местност „Колибар чешма“, става ясно от информация на МВР. Преди малко повече от седмица бе съобщено, че е разкрит канал за нелегални мигранти от Гърция за България, като залавянето стана на същото място.

Посоченият сега случай е от вчера. В дежурната част на Гранично полицейско управление /ГПУ/ – Ивайловград е получена информация за забелязана група хора близо до българо-гръцката граница. В района на „Колибар чешма“ гранични полицаи спират за проверка лека кола „Пежо“, управлявана от 20-годишен хасковлия, оказал се без книжка.

Шофьорът, който е задържан, заявил, че е нает от двама да прекара чужденци във вътрешността на страната. Малко по-късно са задържани и другите двама – на 32 и 24 години. Те са също от Хасково, спипани от служители ГПУ – Крумовград в лека кола „Ситроен“.

Откритите нелегални мигратни са 9 мъже. Както обичайно, те са без документи за самоличност. Шестима от тях заявили, че са от Ирак, трима – от Иран.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук