ЗАКОПЧАХА ГРАНИЧАРИ В АКЦИЯ НА КАПИТАН АНДРЕЕВО

[quote]56 ИМИГРАНТИ СПИПАНИ В ТОВАРЕН ВЛАК НА ГРАНИЧНИЯ ПУНКТ[/quote]

Четирима гранични полицаи са били закопчани на Капитан Андреево. Рано тази сутрин граничният пункт е бил затворен, заради провеждана акция на Дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР, но движението вече е възстановено. Операцията е била по линия на корупционни схеми за прекарване на нелегални мигранти. Извършват се претърсвания на адреси и заподозрени лица.

По-късно се очаква официална информация от страна на Вътрешното министерство за акцията. Оттам съобщават, че 56 незаконни имигранти са били открити в международен товарен влак, влизащ в страната от Турция.

Влакът пристигнал тази нощ в 1:50 часа на гарата на Капитан Андреево, с 24 вагона, по документи – празни. В едни от тях обаче, след проверка, са открити имигрантите – мъже, жени и деца. По предварителна информация, чужденците срязали брезента на един от вагоните, за да влязат. 16 от незаконните пътници имат сирийски паспорти, останалите са без документи, но заявили, че са сирийци и иракчани. Всички са задържани, децата са настанени в специализирано помещение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук