Задържаха 70 000 парфюма, облекла и обувки, декларирани като прах за пране

контакти

Служителите на митнически пункт Андреево откриха близо 70 000 парфюма, облекла, обувки и аксесоари, декларирани като прах за пране, съобщават от Агенция Митници.

На 20 октомври на пункта пристига товарен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя документи за превозваната стока – перилни препарати от Турция за Румъния. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия инспекторите установяват, че в товарното помещение, вместо декларираната стока, има колети и кашони, съдържащи парфюми, текстилни изделия, обувки и аксесоари.

Открити са 35 510 парфюма и тоалетни води и 33 214 текстилни изделия, сред които спортни комплекти, якета, блузи, мъжко бельо, шапки с обозначения на световноизвестни марки. В колетите са открити още 264 чифта спортни обувки и 192 чанти, куфари и колани, носещи лога на регистрирани търговски марки.

Недекларираните общо 69 180 стоки са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки, без знанието и разрешението на митническите органи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук