Задържаха 3220 литра контрабанден зехтин oт Турция за Германия

контакти

3220 литра контрабанден зехтин спипаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Германия. Той е задържан на 11 май, когато на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, съобщават днес от Агенция Митници.

Водачът-турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия.

В хода на контролните действия в товарното помещение, добре прикрити с част от декларираната стока-пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра. Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони.

На водача на камиона е съставен акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Проверката е част от общите действия срещу контрабандата, с участието на служители на Агенция „Митници“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Главна дирекция „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук