Задържаха хиляди шампоани. Притежателят на марката: Фалшиви са

контакти

51 336 шампоана с лого на известна търговска марка бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

На 5 май в 22:02 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените митнически документи, той превозвал козметични артикули от Турция за България. По време на контролните действия, митническите служители установяват в товара 51 336 шампоана в опаковки по 360 ml, с лого на защитена търговска марка.

Шампоаните са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013, относно защита на правата върху интелектуалната собственост.

За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който потвърдил, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук