Задържаха румънка с контрабандни прекурсори на „Капитан Андреево“

контакти

Автобус с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Румъния е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“. В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници обявили, че пренасят само личен багаж и стоки в нетърговски количества. При извършената проверка на превозното средство и на пътниците, обаче, били открити в ръчен багаж и в чанти, поставени под задната седалка на автобуса, 28 500 таблетки, всяка съдържаща по 60 мг псевдоефедрин и по 8 мг акривастин, 410 таблетки,  съдържащи по 60 мг псевдоефедрин и 1000 броя ампули по 50 мг ефедрин, информират от Окръжна прокуратура – Хасково.

Контрабандните прекурсори, и автобусът са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково румънската гражданка М. К., на 47 години, в чийто багаж са намери таблетките и ампулите, е привлечена към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242, ал. 3 от Наказателния кодекс. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и забрана за напускане пределите на България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура Хасково. Разследването по случая продължава. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук