ЗАДЪРЖАХА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, ТОРМОЗЕЛА ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ БРУТАЛНО

контакти

Пресечена е дейността на организирана престъпна група, действала в Югоизточна България. На 12 човека са повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления. Информацията съобщи днес главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров на брифинг съвместно с Даниела Попова, ръководител на Апелативната специализирана прокуратура и комисар Генчо Иванов, директор на полицейското управление в Ямбол, информират от пресцентъра на МВР.

При специализирана полицейска акция вчера в Ямбол, под ръководството на прокуратурата, съвместно със служители на Специализирания отряд за борба с тероризма, са задържани 20 участници от групата. Тя е действала от януари 2009 г. до март 2013 г. на територията на областите Ямбол, Бургас и Хасково. Задържаните използвали брутални методи за принуда – заплахи, физическа саморазправа, психическо въздействие към хора, дължали парични вноски по заеми. Заемите са отпускани от финансова къща.

При извършените претърсвания на жилища, офиси и автомобили, както и при обиски, са открити и иззети ножове, бухалки, пистолет и палки. Иззети са също дебитни и кредитни карти, също сим-карти, ползвани за комуникация.

Образувано е досъдебно производство. Разпитани са 80 пострадали, от които 40 пред съдия. На 12-те задържани са повдигнати и предявени обвинения. Взета им е мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа до отвеждането им в Специализирания наказателен съд. Предстои прокуратурата да внесе искане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. За общодържавно издирване са обявени трима души. При престъпната дейност е използвана силовата група на „Рижите”, която е действала в района на Бургас. Финансовата къща е укривала доходи. Само за месец размерът на лихвите от предоставените кредити е около 1 милион лева.

Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава, уточняват от пресцентъра.  

[box_info]НЕЛИТА –  имоти, кредитиране, експертни оценки: www.imotinelita.com [/box_info] Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук