Задържаха под стража шофьор, карал из Хасково на 3 вида наркотици

контакти

Задържане под стража е мярката за неотклонение на 31-годишния Е. С. М. С от Разград, Районен съд – Хасково, постановена в открито съдебно заседание по частно наказателно дело № 465 / 2022 г. Искане за това е внесла Районна прокуратура – Хасково към привлечения за обвиняем мъж, който на 6 май управлявал в областния град лек автомобил, след употреба на 3 наркотични вещества – кокаин, амфетамин и метамфетамин. Престъплението по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс е установено по надлежния ред, информират от Съда.

Съдът прие наличието на обосновано предположение по смисъла на чл. 63, ал. 1 от НПК, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, поради събраните до настоящия момент данни по делото, за което престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до три години и „глоба“. Взе се предвид, че данните по делото сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. От една страна видно от приложената справка за съдимост, деянието, за което е повдигнато обвинение е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане влязло в сила май 2018 г. От друга страна стана ясно, че обвиняемия не се е явил за извършване на процесуално следствени действия, въпреки редовното си призоваване за това, поради което е бил обявен за общодържавно издирване.

Съдът взе предвид и лошите характеристични данни на обвиняемия, както и опасност от укриване или осуетяване следствени действия.

С оглед на тези съображение съдът намери, че следва да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, обясняват мотивите от Районен съд – Хасково.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково в 3 – дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание, като в случай на постъпила жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Окръжен съд – Хасково на 07.06.2022 г. от 14.00 ч., информират още от РС.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук