Задържаха под стража туркиня, тръгнала пеша през Капитан Андреево

Във връзка производство на съда в Дюселдорф, по обвинение за неплащане на осигурителни вноски

контакти

Туркиня, тръгнала пеша през Граничен контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“, е задържана преди два дни във връзка с наказателно производство на Районен съд – Дюселдорф, по обвинение за неплащане на осигурителни вноски.

С определение на Окръжен съд – Хасково, по внесено от Окръжната прокуратура искане, на 27 ноември бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 41-годишна турска гражданка, във връзка с международно издирване по изпълнение на Европейска заповед за арест, съобщават от съда.

Оттам поясняват, че жената е задържана на 26 ноември на излизане от страната на ГКПП „Капитан Андреево“ като пешеходец.

Заповедта е издадена от Районен съд в Дюселдорф, Германия, за провеждане на наказателно производство по обвинение за избягване плащане на задължителни осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване, за което е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ за срок до 15 години.

Съдът констатира, че извършеното деяние има двойна наказуемост, както в българския Наказателен кодекс, така и в германското законодателство с наказание „Лишаване от свобода“. Обвиняемата е чужда гражданка, няма постоянен адрес и каквато и да било трайна уседналост с България, което налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването й пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук