ЗАДЪРЖАХА ПЛАСЬОР НА НАРКОТИЦИ В ДИМИТРОВГРАД

контакти

newbeautyОкръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа 42-годишен димитровградчанин, за открити в него високорискови наркотични вещества, без разрешение, с цел разпространение.

На 26 февруари 2016 г. в Димитровград на път към спедиторска агенция е бил задържан Атанас В. В него при извършен обиск са били намерени 26 плика с наркотично вещество. Опаковките са били готови за употреба и разпространение. С последващо претърсване в апартамент в града, обитаван от него, са намерени още полиетиленови пликове с белезникаво прахообразно вещество, електронна везна, листна маса и др., уточняват от прокуратурата.

Иззетото вещество е аналог на високорисково наркотично вещество, известно като ММВ – СНМINACA. То е било поставено в различни опаковки и съдове, с общо тегло около 4,2 кг. Предстоят допълнителни изследвания с оглед установяване и анализ на цялото количество иззето вещество при извършените процесуални действия. Според експертизата, предмет на престъплението е химичен аналог на поставени под контрол синтетични канабиноиди.

Съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, аналог е всяко вещество, което има сходен химически строеж с някое наркотично вещество и предизвиква аналогично действие върху човешкия организъм.

Атанас В. е бил задържан за постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа. Окръжна прокуратура – Хасково внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Димитровградчанинът е оставен в ареста, за държане и разпространение на дизайнерска дрога, реши Хасковският окръжен съд. Името му е Атанас Вишанов. Според адвоката му, не може да става дума за престъпление, защото установеното вещество не е в списъка със забранени наркотични вещества. Днешното решение може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Пловдив.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук