ЗАДЪРЖАХА НА ГРАНИЦАТА СИРИЙЦИ, ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА

контакти

newbeautyТрима сирийци са задържани, при опит да преминат нелегално на турска територия, в близост до Капитан Андреево. Установена е принадлежността им към Ислямска държава, както и намерението им да се присъединят към терористичната групировка, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сирийците са задържани при операция на служители на „Гранична полиция“, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.

На 6 февруари чужденците, с предоставен от Германия статут на бежанци, преминали гръцко-българската граница, пристигнали в София и се настанили в хотел. Ден по-късно отпътували за Свиленград.

След задържането им, Районна прокуратура Свиленград им повдигнала обвинения, за опит за нелегално преминаване на държавната граница. На 12 февруари Районният съд ги осъдил на по 6 месеца лишаване от свобода условно и 200 лв. глоба.

Според събраните до момента данни, сирийците тръгнали от Германия. В началото на годината пристигнали в Гърция, откъдето опитали да преминат на турска територия, но не били допуснати.

На 15 февруари, Специализираната прокуратура внесла в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на тримата сирийци. Повдигнати са им обвинения, че влезли през границата на България от Гърция, с цел участие в престъпление, включително и против чужда държава.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук