Задържаха на границата издирван за причинена тежка катастрофа

контакти

Турски гражданин на 64 години е бил задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ на 22 февруари на влизане в страната, заради причинена преди години тежка катастрофа, със загинал и ранен.

Задържането му е във връзка с издадена заповед за арест от Районен съдия в Магистратски съд – Нотингам, Великобритания. В нея се казва, че същият, на 28 януари 2018 г., като водач на тежкотоварно превозно средство, се блъснал в ясно видима спряла кола. В резултат на това настъпва смърт на пътник, а водачът на лекия автомобил е бил тежко ранен.

С определение на Окръжен съд – Хасково, по отношение на турския гражданин бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Основната причина е, че той няма адрес в България и съществува опасност да се укрие. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

В издадената заповед се посочват две престъпления – причиняване на смърт и причиняване тежки наранявания, чрез опасно шофиране. За първото престъпление е предвидено наказание до 14 години, за второто – до 5 години „Лишаване от свобода“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук