Заделят 20 млн. лева за училищни автобуси. Ще има ли за Хасково и Димитровград?

контакти

Допълнителни разходи, в размер на 20 000 000 лв., по бюджета на Министерството на образованието и науката /МОН/ за 2019 г., за закупуване на училищни автобуси одобри Министерски съвет, съобщават оттам. Целта е да се улесни достъпът до образование на децата и учениците в задължителна училищна възраст, в чието населено място няма училища.

Със средствата ще бъдат подменени част от 860-те училищни автобуса, закупени през периода 2005-2008 г., които са отпаднали или предстои скоро да отпаднат от транспортните схеми за превоз на ученици.

Ще има ли училищни автобуси за Хасково, Димитровград и останалите населени места от областта, попитахме МОН. Към момента не можем да конкретизираме за посочения и други региони. Ще изготвим справка, за да направим калкулация и пренасочим автобусите, закупувани по рамково споразумение, към местата, където има такава необходимост. Подменени ще бъдат тези, които са морално и технически остарели. Разпределят се пари, които са възможни, засега. Започваме с тези, които са най-наложителни, обясниха от пресцентъра на МОН.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук