ЗАВЪРШВАТ СЛЕД ГОДИНА СКОРОСТНОТО ЖП ТРАСЕ ПЛОВДИВ – СВИЛЕНГРАД

След около година ще бъде цялостно завършено скоростното жп трасе от Пловдив до Свиленград. Това, на наш въпрос, отговориха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/. Проектът е завършен в частта си до Първомай, както и до Димитровград, като дотам вече може да се осъществява пътуването с електрически влакове.

В обхвата на участъка Първомай – Свиленград са включени реконструкция на железния път в участък Димитровград – Свиленград, изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград и Свиленград, както и разширяване на тягова подстанция Димитровград.

Към днешна дата, са изградени тяговите подстанции в Симеоновград и Свиленград. На 23 ноември 2015 г. успешно завършиха 72-часовите проби на контактната мрежа в гара Димитровград. В резултат на това движението в междугарието Първомай – Димитровград вече може да бъде осъществено с електрически локомотиви, уточняват от НКЖИ. Както писахме, по разписание, електрически влакове до Димитровград ще започнат да се движат от 13 декември, но може да стане и по-рано.

През декември тази година ще бъдат извършени 72-часови проби и за тягова подстанция Свиленград, която захранва контактната мрежа на железопътния участък Свиленград – Харманли. В следствие на направените проби ще бъде подадено електрическото захранване на железопътните участъци Първомай -Свиленград и Симеоновград – Свиленград, с изключение на  гара Симеоновград.

Строителството на железопътния участък Симеоновград, включително и контактната мрежа, се планира да бъде завършено до средата на месец ноември 2016 г. С изграждането на този участък ще се финализира цялостната електрификация и реконструкция до крайната точка на обекта, а именно гара Свиленград, информират от НКЖИ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук