ЗАВИШАВАТ КОНТРОЛА ВЪРХУ ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ

Контролът върху дейността на ловните дружини да бъде завишен. Това предвиждат промени, одобрени от правителството със законопроект за изменение и допълнение на Закона за лова и опазване на дивеча. Проектът на закон, който ще бъде предложен на Народното събрание за приемане, има за цел да се постигне по-ефективна охрана на дивеча в ловностопанските райони.

Промените засягат основно подобряването на организацията на ловната площ. Предвижда се да бъдат уеднаквени и правилата за лов, както и да бъдат намалени сроковете за групов лов. Направените изменения и допълнения в закона целят да бъдат преодолени недостатъците на действащата до момента нормативна уредба, рефлектиращи върху ползването и стопанисването на дивеча в ловностопанските райони на ловните дружинки, както и по отношение на опазването на кафявата мечка, се казва в правителственото решение.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук