Забраняват реклама, от която никой не се интересува

контакти

Нова Наредба за рекламната дейност на територията на община Димитровград прие Общинският съвет днес. В нея бе посочено, че се позволява реклама на официалния общински сайт www.dimitrovgrad.bg. Текстът отпадна, но се оказа, че го е имало в досега действащата Наредба, приета още 2008 г. Оказа се също, че до момента никой не се е интересувал от тази възможност.

В посочения текст се казва, че в официалния общински сайт могат да рекламират юридически и физически лица, чрез кратки и ясни текстове, своите нововъведения на стоки, услуги, дейности. Може да се използва запазен знак, звукови ефекти, банер/бутон и т. н.

Определям предложението като недопустимо, заяви водещият заседанието на Местния парламент зам.-председателят му Юлиан Семерджиев.

Считам за недопустимо на официалния сайт на институцията да се дава възможност за каквито и да било рекламни послания, търговска или друга дейност на юридически или физически лица. Предназначението на официалната страница е да информира всички субекти, които под някаква форма имат отношение с институцията. Не следва да се допускат каквито и да било изключения от тези функции. Още по-малко, да се даде възможност за реклама, било тя и платена. След като такава е забранена върху сгради на общински институции, би трябвало да е забранена и на интернет адреса на същите институции. Това обясни Семерджиев, след което Наредбата бе приета, без този текст, по негово предложение.

Кметът Иво Димов допълни, че подкрепя становището, но внесе яснота, че такъв раздел е приет още преди 9 години.

Тези текстове са стари, част от досегашната Наредба за рекламната дейност. Не сме давали основания да се спекулира с тях. Не сме давали и възможност на някой, а и е нямало желание да се рекламира на сайта на Община Димитровград. Съгласен съм напълно, че не е особено добре на официален сайт на една институция да се дава възможност за реклама на физически или юридически лица. Друг е въпросът какъв е бил мотивът да се даде подобна през 2008 г., заяви градоначалникът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук