Забраняват разходките по паркове, слагат контролни пунктове на изходите на областните градове

От 0:00 часа тази вечер се въвеждат допълнителни мерки, свързани с разпространението на коронавируса, оповестени на брифинг от здравния министър Кирил Ананиев.

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения, на открити и закрити обществени места. Собствениците на домашни любимци ще имат възможност да ги разхождат, спазвайки стриктно указанията за компетентните органи.

Органите на МВР ще организират Контролни пропускателни пунктове /КПП/ на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка за целта на пътуването на гражданите. През КПП ще се допуска само преминаването на лица, в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките, всеки ден в периода от 8:30 до 10:30 часа.

Мерките ще се прилагат няколко дни и ще се види как се изпълняват от гражданите. Ако резултатът е негативен, могат да се приложат и още по-сериозни ограничения… Допълнителни подробности, вижте във видеото, от NOVA:

Премиерът свика извънредно заседание на Щаба и министри

ПЪРВИ ИЗЛЕКУВАН У НАС ОТ КОРОНАВИРУС. Подробности четете тук: https://bit.ly/2Unus9v

Публикувахте от Новините на NOVA в Петък, 20 март 2020 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук