Забраняват груповия лов по изборите. Времето за нощен риболов приключи

Груповият лов по изборите се забранява. Ако няма балотаж, забраната ще засегне само 14 ноември, когато ще се проведат парламентарните и президентски избори. Ако има втори тур на президентския вот, още един ден няма да бъде ловен.

Това се казва в информация от Изпълнителната агенция по горите, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ). В нея се допълва, че индивидуалният лов и излетите по линия на организирания ловен туризъм са разрешени и могат да се осъществят.

От СЛРБ съобщават още, че времето за нощен риболов приключи. Любителският риболов през нощта у нас се разрешава със специална заповед и касае определени рибностопански обекти за времето от 1 април до 1 ноември. В заповедта изрично се посочват всички тези водоеми на територията на страната. От 1 ноември важат правилата, записани в Закона за рибарството и авакултурите, а именно, че любителският риболов е разрешен само през светлата част от денонощието.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук