ЗАБРАНА: ПОСЛЕДНИ ДВА ДНИ ЗА РИБОЛОВ – ДО ЮНИ

Забрана за риболов
контакти

От 15 април се забранява любителския риболов поради започващия размножителен период. Рибарите имат последни два дена да упражнят хобито си. Забраната е в сила до 31 май, включително. Мярката е регламентирана със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков. Прилага се ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти, информират от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/.

За любителите има оставени свободни водоеми на територията на страната за осъществяване на риболов. Според информацията от ИАРА обаче, на територията на област Хасково няма такива. Има в областите Благоевград, Бургас, Велико Търново.

От рибарския магазин на ул. „Цар Борис I” 6 вече чакат новия сезон, стартиращ от началото на юни. В момента рибарите не са много активни. Падна много дъжд, Марица и Добричката река, където основно се ходи, имат много и мътна вода. Повечето се насочват към язовирите, хващат най-вече каракуда и червеноперка. Очакваме в събота да има повече текучество на хора в магазина в сутрешните часове. Все пак има надежда за най-запалените през времето на забраната. В областта има много платени водоеми, за които тя не се отнася, информира собственикът Иван Динков. Магазинът работи в събота до обяд. Хората купуват най-вече стръв и дребни неща като корди, куки, плувки. В предни години повечето обновяваха такъмите с по някоя нова макара и прът. През тази карат със старите, казва още собственикът. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

 1. За любителите риболовци има оставени свободни водни обекти на територията на страната за осъществяване на риболов. Това са:
  Област Хасково
  – яз. “Стамболийски”, общ. Хасково;
  – яз. “Орешец”, общ. Харманли;
  – яз. “Гледка”, общ. Стамболово;
  – яз. “Конуш”, общ. Хасково ;
  – старото речно корито “Злато поле” /западната част/, община Димитровград;
  – яз. “Големият извор”, с. Димитровче, общ. Свиленград;
  – яз. “Крeпoст”, общ. Димитровград.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук