Забрана за риболов до 2 юни, за обекти до 500 метра надморска височина

Забраната за риболов е в сила от 18 април до 2 юни 2017 г. Забранени за улов са пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина. Това е разпоредено със заповед на министъра на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков, информират от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/.

За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни 2017 г.

От 15 април до 15 май 2017 г., включително, е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав.

В същия период е забранен и уловът на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.

Забранен е и уловът на калкан във водите на Черно море, през периода от 15 април 2017 г. до 15 юни 2017 г. включително.

През периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата.

Списък на водни обекти на територията на страната, в които любителският риболов е разрешен през периода на забраната, вижте в заповедта.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук