Заблудена старица пусна през терасата си 4780 лева

Младеж е задържан за серия кражби в Хасково

Живееща в Хасково старица пуснала през терасата си 4780 лева, заблудена от измамници, става ясно от информация в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

На 4 септември 82-годишната съобщава в районното управление, че около 14:00 часа същия ден получава телефонно обаждане от мъж. Последният успява да я оплете с приказки и да я убеди, че съдейства на полицията. Принуждава я да хвърли през терасата парите си. Възрастната жена събира 4780 лева и ги пуска оттам, на два пъти в найлонови торбички. Пострадалата не е видяла кой взема парите. По случая е образувано досъдебно производство.

Хасковски младеж на 20 години е задържан за серия кражби от територията на града, информират още от областното МВР. Хасковлия съобщава, че след проникване в апартамента му през комарник, са откраднати пари, сребърни накити и ръчни часовници. Същевременно, още три сигнала са получени от граждани, че по сходен начин е влизано в жилищата им, като са откраднати мобилни телефони, пари, дамска чанта, дебитна и кредитна карта и лични документи. След акция, задържан е 20-годишният – криминално проявен.

Подобна кражба става и в Тополовград, като е задържан 34-годишен от града, отново криминално проявен. Същият е уличен, че влязъл през отворен прозорец на жилище на първия етаж, след което откраднал предмети и вещи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук