Забавя, но не забравя: Бойко Рашков назначи Венцислав Кирчев за временен шеф на МВР – Хасково

Няма рокада в Хасково, засега! Вероятно четете фалшиви новини – списъци за уволнения. Това заяви в средата на май месец служебният вътрешен министър Бойко Рашков, след анонс, че има смяна на директора на  Областната дирекция на МВР. В същото време той не коментира дали рокада ще има скоро. Тя, в крайна сметка се оказа факт, както и спряганото име на новия шеф на ведомството в региона. Това идва да покаже, че Рашков е забавил, но не е забравил да я осъществи.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, старши комисар Венцислав Кирчев е временно преназначен до завръщане на титуляра, но не по-късно от 1 година, на длъжността директор на ОД МВР Хасково, съобщиха оттам днес.

Кирчев заема мястото на старши комисар Ангел Цанков, който бе директор на областната дирекция на вътрешните работи от 2013 г. Цанков катастрофира в средата на април. Дали този инцидент има общо с раздялата му с поста и колко временна ще е тя, не се знае. Няма информация и за текущото му положение във ведомството, но се появи информация че бил в болнични.

 

Индиректен отговор на горното, може би, дава заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, който представи временния шеф на МВР – Хасково. Той заявява, че промяната в ръководството е продиктувана от необходимостта от нова визия, нови методи и нови решения в дейността на дирекцията. Ганчев подчертава още, че очаква от служителите активни и бързи действия, добра комуникация и ефективно взаимодействие с органите на местната власт за разрешаване на възникналите проблеми.

Старши комисар Венцислав Кирчев има над 23 г. професионален стаж в МВР. Минал е през различни нива в системата, има награди за добрата си работа.  През 1998 г. стартира кариерата си като полицай в „Охранителна полиция“ към хасковското управление. Последователно е заемал следните длъжности:

  • разузнавач през 1999 г.и 6 г. по-късно – инспектор в група „Криминална полиция“ на РУ Хасково;
  • началник на полицейския участък в Стамболово през 2008 г;
  • началник група „Териториална полиция“ към РУ Хасково през 2014 г.

От април 2019 г.се премества на работа в ОДМВР Кърджали, където до настоящия момент оглавява участъка в Черноочене.

Завършил е бакалавърската и магистърската си степен в ПУ “П.Хилендарски“ – Пловдив.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук