Забавно-духовият оркестър ще изнесе концерт на площад „Поезия“

контакти

Забавно-духовият оркестър ще изнесе концерт на площад „Поезия“ в Димитровград. Той ще се състои в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Проявата, част от празничната програма на Община Димитровград, ще започне от 10:30 часа.

В концерта ще звучи музика само от български автори – познати и любими произведения от различни жанрове. Ще бъдат изпълнени фрагменти от оперетата на Асен Карастоянов „Българи от старо време“, „Граооски танц“ от Жул Леви, „И-ха-ха“ на Петър Ступел. Аудиторията ще се наслади на произведенията на друга знакова фигура за българската музика – Йосиф Цанков. В програмата ще бъдат изпълнени и песни от филми „Боси времена“, „Хора и улици“, „Синева“. Началото ще бъде поставено с изпълнение на химна на българската просвета „Върви, народе възродени“. Специален поздрав към зрелостниците ще е изпълнението, с нов аранжимент за духов оркестър – „Един неразделен клас“.

Освен концерта, на площад „България“ пред Общината на 24 май ще бъде разположена традиционната изложба „Ние се гордеем с тях“ – на ученици с отличия, награди и постижения от димитровградските училища.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук