Журналистът Георги Милков: Няма никакъв шанс хората в Газа да живеят нормално

Има организации, за които Хамас са като колежани. Те ще вземат властта. Конфликтът ще продължи безкрайно…

контакти

Няма никакъв шанс за хората в ивицата Газа да живеят нормално. Раждат се поколение след поколение деца, които сега са в тези руини и ще бъдат родени в руините. Тази мрачна прогноза, в студиото на NOVA, направи журналистът Георги Милков, който е работил в този размирен район, познава историята на конфликта, разразил се с нова сила в последните дни, след безпрецедентната атака на групировката „Хамас“ срещу Израел и последващите ответни удари.

Тези деца няма какви други да станат. И „Хамас“ може да бъде унищожен и след „Хамас“ ще дойдат по-лоши организации, каквито вече има в Газа. Има организации, за които „Хамас“ са като колежани. Те ще вземат властта в един момент и това ще продължи безкрайно, едни-други ще се бият от едната и другата страна, продължи журналистът.

Няма къде да бягат тези хора. Това е драмата на цялата ситуация. И когато израелският премиер излиза и казва – ние призоваваме цивилното население да се отдръпне, защото ще бомбардираме Хамас, то няма накъде да се отдръпне, защото Газа е затворена по суша, по въздух и по море – отвсякъде. Ако отидеш в Газа, разбираш защо ситуацията е такава, как тези хора живеят в затвор. Цивилното население в Газа е точно толкова заложник на всички тези групировки, колкото и тези израелски граждани, които са завлечени там сега. Само че, за разлика от израелските граждани, които надявам се, един ден ще бъдат освободени, другите няма да бъдат, продължи с негативните сценарии Георги Милков. Създаването на независима и географски цялостна държава Палестина той определи като химера, както може да чуете в разговора.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук