ЖП ПРОЕКТ: ПРОКОПАВАТ „ПЪРВИ МАЙ“ И „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“

контакти

Реализацията на електрификацията и реконструкцията на жп линията Пловдив – Свиленград ще наложи прокопаване на улиците „Първи май“ и „Емилиян Станев“ в Димитровград, съобщават от общината. Ремонтните дейности ще обхванат общо пет участъка. На четири места ще се копае по „Първи май“. Дейностите ще се извършват по едната част на пътната лента, а движението на автомобили – по другата. Последният участък ще обхване ул. „Емилиян Станев“, като отново движението ще минава по паралелната, неремонтирана част. Възложител е Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/. Няма да има обходни маршрути, уточняват от администрацията.

Проверката на място показа, че засега няма дейности по посочените отсечки. В края на миналата работна седмица движението в района под надлеза беше спряно. Тогава работници разкопаваха напречно уличното платно.

Мерките трябва да бъдат изпълнени от 10 юни до 22 октомври тази година. Какво точно ще включват, остава неясно. През миналата седмица от общината изпратиха още информация, отнасяща се до временна организация на движението за същия период. В нея ставаше дума за отклоняване на колите по част от „Първи май“, между „Оборище“ и „Шипка“. Беше казано, че ще бъдат пренасочвани по улиците Оборище“, „Бузлуджа“ и „Шипка“. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук