Жилища и барака горяха в Хасково, в ивайловградско – гора

контакти

Жилища и барака са изгорели в Хасково, а в ивайловградско – 585 декара широколистна гора. Подробности за пожарите дават от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за пожар на къща в Хасково е подаден тази сутрин в 2,39 часа. На мястото – ул. „Пазарджик“, са изпратени спасителни екипи. Вследствие на пресечения терен и липса на инфраструктура, за кратко време пламъците са се разраснали, като са изгорели напълно четири едноетажни жилища и барака, които са на един адрес, както и жилищна сграда в съседство. Няма данни за пострадали лица. За изясняване причините за пожара ще се извърши оглед в светлата част на деня, след приключване действията на огнеборците.

59-годишен от ивайловградското село Гугутка е установен за причинен пожар по непредпазливост в землището на село Пъстроок. Вчера е получен сигнал, че вследствие от неправилно боравене с огън, е възникнал пожар в местност „Габера“. Огънят обхванал площ около 585 декара широколистна гора, като е унищожил 180 декара от Държавен горски фонд. Установило се е, че мъжът е боравил с открит огън, но вследствие от силния вятър, той е обхванал дъбовата гора. Мъжът не успял да сигнализира, тъй като в района липсвал обхват. Около 13 часа кметът на селото забелязал дима и подал сигнал за пожара, в чието гасене се включил и мъжът, заедно с екипите на огнеборците. Образувано е досъдебно производство.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук