Живко Коцев оттегли оставката си като главен секретар на МВР

контакти

Главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли оставката си, която бе подал вчера. Това обяви самият той на брифинг, заедно с министър-председателя в оставка акад. Николай Денков.

Коцев обяви, че се е оттеглил след натиск, както и че срещу него се развива грозна кампания и намерение да бъде дискредитиран, с очакване тази кампания да се развие. Той отбеляза, че оставката му е използвана като мотив Калин Стоянов да остане на поста министър на вътрешните работи, което обстоятелство го ангажира да продължи да изпълнява служебните си задължения като главен секретар.

От думите на премиера Денков се разбра, че президентът Румен Радев е информиран за ситуацията, както и че държавният глава е имал разговор с Коцев. Съответно, премиерът обяви, че няма да придвижи процедурата по уволнението.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук