Жест на доброта в Димитровград стопля сърцата

Жест на доброта, направен от таксиметров шофьор в Димитровград, стопля сърцата не само на участниците в историята, която ще ви разкажем, но и на всички, които се докосват до нея. Тя не започва никак розово, защото е свързана с катастрофа, но последващите действия показват, че в обществото има много добри хора и ще продължава да има.

За преживелицата, с 6-годишната си дъщеря, станала точно на Архангеловден, разказва Рада Кюркчиева. Двете викат такси, а малката държи тортата за рождения си ден. Малко след като потеглят, са ударени от автомобил с висока скорост, който не спира на знака Стоп, а тортата се размазва по цялото такси… Минава време и вчера на вратата на семейството се позвънява.

Там стоеше същият този шофьор на таксито, държейки в ръцете си точно тази торта от снимката. Човек, с голямо Ч, подчертава Рада, която потърсихме да разкаже повече.

Споделям, за да видят всички, че са останали още хора с добри сърца. Дъщеричката ми имаше рожден ден няколко дни преди това и решихме да почерпим близките хора в село Радиево, съчетавайки го и с имения ми ден на 8 ноември.

Хванахме такси от кв. „Простор“, за да отидем до автобусната спирка. В момента, в който тръгнахме, се чу много страшен трясък, от десния заден край, където стоях аз…, дойдоха линейка, полиция. Ударих се лошо и изпаднах в шок, както и дъщеричката ми. Добре, че тя не се удари. Повече я заболя за тортата и плака много за нея, казва майката, според която сблъсъкът е бил от близо 80 км/ч, а в района не трябва да е повече от 20, тъй като уличките са тесни и с ограничена видимост.

Тортата, подарък от сърце

Човекът, от „Класик такси“, с автомобил номер 16, след като видял разочарованието и мъката в очите на детето, решил да направи жест…

Намери ни и дойде на вратата с тортата. Моля ви, от сърце, да я приемете, защото заслужавате след всичко преживяно, бяха думите му.

Като ми донесе тортата, започнах да плача. Оставих я на масата и по-късно отидох да взема малката от градинката. Не й казах нищо. Прибрахме се, тя влезе и възкликна радостно и изненадано: Мамо, имам торта! Попита откъде е и аз й обясних, че човекът с таксито е донесъл тортата специално за нея. Тя е достатъчно голяма и разбра.

Мамо, много е добър този човек. Той вече ми е приятел и аз ще го обичам, каза още дъщеричката ми и дълго коментира. Докато съм жива, няма да забравя какво направи този човек с главно Ч, разказва още Рада Кюркчиева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук