ЖЕГА: СЕПТЕМВРИ КАТО ЮЛИ ДО НЕДЕЛЯ

Септември ще бъде като юли до края на тази седмица. Необичайна жега обхваща цялата страна, с температури като горещниците в седмия месец на годината.

В четвъртък в област Хасково имаше температурен рекорд. Бяха измерени 35,6 градуса на сянка. Най-горещо преди това на 3 септември е било през 1946 г., когато са измерени 33 градуса.

4 септември, петък, ще бъде отново горещ, с максимални температури от 33 до 38 градуса. Рекордът за този ден е през 1907 г., когато живакът показвал 34,5 градуса.

В събота ще се задържи слънчево, с високи температури. През нощта срещу неделя ще се появи вятър от югоизток, който през деня ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще навлезе хладен въздух. Ще започнем новата седмица с дневни температури между 22 и 27 градуса. Не са изключени превалявания.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук