Жега и червен код за пожари в областта

Червен код за опасност от пожари и предупреждение за умерени до силни ветрове на територията на регион Хасково се обявяват за следващите дни. Екстремален е рискът от бързоразвиващи се пожари от 5 до 8 август, предупреждават от Областна администрация.
Областният управител д-р Стефка Здравкова е изпратила писма до кметовете на населени места, своевременно да информират населението, земеделски стопани и работници, пастири, пчелари, посетители и работещите в горските територии и в съседство с тях, за очаквания прекомерен пожарен риск в периода.
През следващите дни, поради очакваните високи температури и силен вятър рискът нараства. Призоваваме да се спре почистването на пасища в идните дни и се работи с особено внимание на ливади, в горски територии и дворове в населените места.
При възникване на пожар, незабавно да се уведомят компетентните органи на тел.112, призовават от ведомството на д-р Здравкова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук