ЖАРА СПАСЯВА ПАРТИЯТА, БЯГА ОТ СЕРГЕЙ, ХВЪРЛЯ ОСТАВКИ

[quote]ИСКА МИ СЕ СТЕФАН ДАНАИЛОВ ДА ЗАСТАНЕ НАЧЕЛО НА БСП, КАЗВА ДЕПУТАТКАТА[/quote]

Въпреки че доскоро бях на противоположното мнение, защото вярвах в този човек, сега смятам, че Сергей Станишев трябва да напусне председателското място в БСП. Няма как да си в Брюксел и да ръководиш партията. Физически е невъзможно. За да си начело, за да си в час с нещата в партията – трябва да си вътре в нея. В нашата кампания казвахме на избирателите, че Станишев е достоен човек, че ще остане в БСП, защото за него приоритет са държавата и партията. Оказа се обаче, че и аз в това число, сме лъгали хората в очите. Той ни подведе, но това си е лично негов избор. Щом е преценил, че Мартин Шулц има по-голяма нужда от него отколкото БСП, няма как да разсъждавам в този момент и в тази ситуация по друг начин.

Това коментира депутатката от БСП Жара Пенева, обосновавайки различната си позиция, що се отнася до промяната на ръководството. В края на май тя публикува гневен пост на фейсбук страницата си, насочен срещу председателя на Областен съвет – Хасково на БСП Минка Стоянова, обръщайки се към нея по следния начин: Предаде партията за пореден път!!! Предаде Сергей! В друга публикация пък, по повод предишния пленум на БСП, Пенева каза, че не се коментирала оставката на Станишев. Тъкмо напротив – той е получил мандат да разговаря с други политически формации и президента за насрочване на дата за предсрочни избори.

Вчера в столицата се е провела среща на дискусионен клуб на социалистите, в която участва и Пенева. Включили са се още депутатите от Коалиция за България Кирил Добрев, Страхил Ангелов, Петър Мутафчиев, Борис Цветков, доскорошният председател на софийските социалисти Румен Овчаров, социологът Юрий Асланов, общински председатели на БСП…Коментирали са се оставката ра ръководството на БСП, свикване на Конгрес в най-скоро време и избор на ново ръководство. Предстои да се изготви декларация, в която да се обобщи всичко и да се сведе до членовете на Националния съвет. Заседанието му трявбаше вече да се е провело, но се отложи, като вероятно това ще стане до края на седмицата.

Спрягат се различни имена кой да наследи Сергей Станишев. Моето мнение е, че трябва да бъде фигура, която да не е компрометирана и опетнена. Не знам защо ми се иска този човек да бъде Стефан Данаилов – Ламбо, както е известен. Друг е въпросът дали той би се наел, коментира депутатката от Димитровград.

За включване в предстоящите листи за предсточните парламентарни избори Жара Пенева по-скоро не мисли. По думите и тя мисли в посока да подаде оставка от Партиен съвет, Изпълнително бюро, вероятно и от Национален съвет. Иска ми се да остана редови член, да работя за партията, да работя, където съм необходима, коментира Пенева. Тя сподели, че се чувства съпричастна към случилите се неща в партията и е доволна от себе си, въпреки малкия парламентарен опит.

По мое мнение, трябва да се направят промени и по места. Има едни феодали в партията, които са решили, че отреденото им място е дадено даром, коментира Жара Пенева пред Агенция „Фокус“. Запитана за повече конкретика, тя отговори така: По принцип го казвам, не визирам никого. В региона най-верятно ги има, не знам. Що се отнася до промените по места те, така или иначе – ще се случат. На последния конгрес променихме Устава и председателите на Общинските съвети вече могат да бъдат начело на БСП по два мандата. После трябва да предадат щафетата.

office2

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. госпожа Пенева ми беше приятелка във фейса преди да стане депутат писах и на лични че Серго е едно лайно което ще усмърди цялата държава изтри ме стана депутат и изглежда че и е харесало та сега се кърши кат зелен боб осе чуди как да изклинчи та да я изберат пак това е цялата работа а тя винаги ще си го тупа по рамото че без без ще гледа парламента през крив макарон ….а и има вариант да я направят новото лапацало на БСП че Маша тотално се окъка…………………..

  2. Другарко,Жара,имате един читав човек в скапаната ви партия.Не го заставяйте да ви бере срамотиите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук