ЖАРА ПЕНЕВА: С ТАЗИ ПОЛИТИКА КАБИНЕЪТ ЩЕ ИЗКАРА МАНДАТА

контакти

Твърдо смятам, че правителството на Пламен Орешарски ще успее да си изкара мандата. Това ще бъде на основа на политиката, която води до този момент. Това каза народната представителка от БСП Жара Пенева при първата нейна пресконференция в Димитровград. За създалата се ситуация през миналите седмици социалистите коментираха, че уважават протестите. Не са обаче съгласни с блокирането на улици, институции, непристойно поведение.

Както официалната позиция на БСП, такава изрази и Жара Пенева, що се отнася до назначаването на Делян Пеевски за директор на ДАНС. Кандидатурата ни бе представена от Пламен Орешарски. Смятах, че след като той прави това, значи – заслужава внимание. След обществената реакция се почувствах виновна, допълни депутатката, поддържайки мнението, че кандидатурата е политическа грешка.

На пресконференцията тя информира за подхванатите законодателни инициативи. Обхвана социалните мерки, доходите на младите до 29 години, хората от третата възраст, здравеопазване, премахване на т. нар. данък „колиба“, промените в закона за енергетиката и др. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук