ЖАРА ПЕНЕВА ЗАКЛЕЩЕНА В АВТОБУСА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА: ВИДЯХ ХОРА ГОТОВИ ДА УБИЯТ

Видях хора, готови да убият. Това не беше мирното лице на протеста. Имаше озлобени лица, целящи да предизвикат размирици. Хвърчащите по автобуса камъни чупеха стъклата. Можеха да наранят някого и да се стигне до по-сериозен инцидент. Сред тях имаше деца на 14-15 години. Това е недопустимо, каза димитровградския народен представител от БСП Жара Пенева. Така тя коментира баталийте пред парламента снощи. Според нея, част от протестиращите дошли с камъни, предварително подготвени за сблъсък.

Депутатката потвърди, че била в парламента при сериозните размирици. Впоследствие била част от представителите, които полицията опита да изведе от Народното събрание с автобус. Опитът обаче беше неуспешен. Недоволните блокираха пътя му малко преди полунощ. Возилото се принуди да се върне обратно. Чак на сутринта останалите в сградата успяха да я напуснат. Председателят на парламента Михаил Миков призова колегите си да не идват на работа, докато ситуацията не се нормализира. Причина за ескалация на напрежението бе гласуваната на първо четене актуализация на бюджета.

Жара Пенева коментира, че за себе си не е изпитвала  страх в автобуса. Страхувала се за България. По думите и полицията се държала коректно, но протестиращите търсели съзнателно сблъсък.

Няма нормално обяснение защо постъпват така срещу правителство, което дава толкова много на хората. Кабинетът на Орешарски е почтен към българските граждани, каза още тя. Изброи редица осъществени мерки, свързани със спиране повишаването на пенсионната възраст, увеличаване на обезщетенията за майките, изкупуването на електроенергия, спряната приватизация на БДЖ, здравната каса, увеличаване на енергийните помощи за бедните и др. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук