ЖАРА ПЕНЕВА В ОБЪРКВАНЕ: НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ДЕПУТАТ, АКО ЩЕ ЗАЩИТАВАМ ГРЕШНИ КАУЗИ

Ако цената да бъда отново в парламент, в който се защитават грешни каузи или се отстъпва от националните интереси – това не е моето място. Така отговори депутатката от БСП и член на Националния съвет Жара Пенева на въпрос дали има амбиции на предстоящия независимо кога предсрочен парламентарен вот да бъде отново част от листата на Коалиция за България.

Тя изрази недоволството си от разклатили доверието към управляващите теми като Пеевски, „Белене“ и „Южен поток“. По думите и на първо време трябва да се променят хората и ценностите донякъде, без значение към коя политическа сила принадлежат, като водещо в никакъв случай не трябва да бъде облагодетелстването.

Ако трябва да съм откровена, объркана съм, сподели депутатката в отговор на въпрос дали Сергей Станишев трябва да остане начело на БСП, след гласуваното доверие от страна на Националния съвет. Какво значи начело? БСП не е лидерска партия. Дали някой е начело или не е, водеща трябва да бъде каузата, каза Жара Пенева. Тя допълни, че на вчерашния пленум не е имало такъв момент дали да се иска или не подкрепа на председателя. Станишев е получил мандат да разговаря с други политически формации и президента за насрочване на дата за предсрочни избори.

Що се отнася до задължителното гласуване, Жара Пенева каза, че такава тема не е била разисквана на пленума. Тя обаче смята, че подобно нещо е по-скоро тоталитарно и трябва да се проведе референдум. Депутатката от Димитровград призна, че никой от региона не се е свързал с нея, за да попита какво се случва, как се случва и какво да се прави оттук нататък, дори и в чисто човешки план. Обади ми се само един от заместник-председателите на Общинската структура в Димитровград, сподели тя. Кой – не пожела да уточни. Galja-Spasova

Другият представител в Националния съвет на БСП от Димитровград Галя Спасова допълни, че по време на пленума се е коментирало, че не е добър знак преди избори да се сменя ръководството на партията и за евентуални промени може да се мисли, след като изборите минат. На Националния съвет се разискваха промени в Изпълнителното бюро, каза Спасова. Тя беше на 9-о място в листата за народни представители на Коалиция за България на предишните през 2013 г. избори. Дали има амбиции и на следващите да бъде в листата Галя Спасова не уточни. Каза само, че още е рано да се мисли в тази посока.   office2  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. А тя пожелала ли е някога изобщо да обясни какво прави любимата партия… Ако знае въобще и в момента

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук