ЖАЛБИ ЗАЛИВАТ EVN – ДИМИТРОВГРАД

EVN
контакти

Жалби заливат EVN – Димитровград. От дни салонът на Клиентския енергиен център /КЕЦ/ е постоянно пълен. Чака се по 15-20 минути за внасяне или въпрос. Двете служителки непрекъснато са заети с обяснения към недоволни потребители, показва реалността.

Граждани споделят, че жалбите им са срещу високите сметки за ток. Има такива, които искат разсрочено плащане. Някои бяха недоволни от създалата се ситуация. Идвали по друг въпрос, но заради голямото чакане и многото хора, губели прекалено много време.

На път да пусне жалба, Антоанета Георгиева /на снимката/ сподели: Най-много досега за ток съм плащала 40 лв. Този месец сметката ми е 50 лв. Разлика с 10 лв. не е много. Въпросът обаче е принципен. Ползвам малко електроенергия – част за отопление, от време на време бойлер и да сготвя нещо. Миналата зима какви студове бяха, а плащах по-малко. Възмутително е, жалва се клиентката на EVN.

Възрастна жена, чакаща ред също възропта, че плащала до 50-60 лв., а сега трябвало да отдели 100  повече. Оплакаха се и други хора, с жалби в ръце. Всички с големи разлики във сметките.

Потърсихме информация в КЕЦ – Димитровград. Искахме да разберем колко жалби има до този момент, за какво се отнасят най-често, как реагира EVN и т. н. Това обаче се оказа истинска одисея.

Пепа Скендерова, ръководител на енергийния център била в болнични. Замествал я Павлин Маринов, ръководител на КЕЦ – Хасково. Него също го нямаше до следобед. Все пак свързахме се по телефона. Обяснението бе, че информация може да дава само Крум Косев – пресаташе на енергийното дружество.

Косев коментира, че не може да даде точен отговор за броя на жалбите, тъй като трябва да направи справка. Обеща повече информация утре.

Жалбите са от различно естество. Не мога да кажа конкретно. В последните дни дружеството се опитва да реагира бързо. Създадена е допълнителна организация, в която се включват всички екипи по места, както и централните, коментира Косев. Той уточни какво слезва, когато служителите се отзоват на сигнал за проверка на електромер, например. Ако се окаже, че има повреда – услугата е безплатна. Но ако всичко е наред, жалващият се плаща 47 лв. Допуска се също така проверка от независим наблюдател.

Междувременно стана ясно, че изнервени от скъпия ток и беден живот, и димитровградчани ще протестират. Първото недоволство е довечера от 17,30 пред общината, но инициаторите във Фейсбук предвиждат и други – в близките дни. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук