Ето кои партии и коалиции се регистрираха за местния вот в Димитровград

Днес изтече срокът за регистрацията на партии, коалиции и инициативни комитети, които ще участват на местните избори. В Димитровград Общинската избирателна комисия /ОИК/ регистрира, както следва:

Партиите ГЕРБ; ДПС; „ВМРО-Българско национално движение; „Възраждане“; „Воля“; „Земеделски народен съюз“; „Български демократичен център“; „Национален фронт за спасение на България“; „Българска социалдемократическа партия“; „Атака“; „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“; „Българска демократична общност“; „Обединени земеделци“; „Нова алтернатива“.

Коалициите „БСП за България“ и „Демократична България-Обединение“.

Местните коалиции „Ние, гражданите“ и „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

Регистриран е и един инициативен комитет, който е за издигане на кандидат за кмет на село Каснаково.

Интересен момент се наблюдава при коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”. Тя е регистрирана на 12 септември, с решения на ОИК с номера 14, 15 и 16. Тогава в коалицията влизат следните партии: „Българска Социалдемокрация-Евролевица”; „Родолюбие 2000”; „Европейска сигурност и интеграция”; „ВОЛТ”. На 13 септември регистрацията на коалицията е заличена, с решения на ОИК с номера 31, 32 и 33. И с решения 41, 42 и 43 е отново регистрирана, на 15 септември, но този път като местна коалиция, в която влизат следните – коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”; „Единна народна партия“, „Движение Гергьовден“, „Съюз на свободните демократи“, „Движение България на гражданите“, „Български земеделски народен съюз“, „Съюз на демократичните сили“).

Допълнителни подробности може да проследите на страницата на ОИК – Димитровград.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук