Есента настъпва с юлски температури

контакти

Характерни за юли месец ще са температурите в първия ден на есента у нас. Градусите ще скочат до и над 35 градуса, ще е и слънчево.

Астрономическата есен ще настъпи на 23 септември, събота, в 9,50 часа българско време. В този период е есенното равноденствие, след което денят ще продължи да намалява като продължителност, до началото на астрономическата зима.

Почти толкова горещ и с много слънчеви часове ще е и неделният ден. В началните дни на следващата седмица ще има заоблачаване, с вероятност за валежи. Очаква се захлаждане, но засега не изглежда да е сериозно, тъй като дневните температури ще са около 30 градуса.

По предварителни данни на Националния институт по метеорология и хидрология, есента тази година ще е със средни сезонни температури над нормата и сезонни количества валеж около или над нормата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук