Есенно настроение с музика и двойна плакатна изложба

Есенно настроение донесе откриването на двойна плакатна изложба в залите на Художествена галерия „Петко Чурчулиев” в Димитровград, снощи. Проявата бе част от продължаващия Есенен салон на изкуствата, организиран от Община Димитровград.

Първата изложба бе в памет на големия български плакатист Стефан Десподов – Hommage á Despo /„В почит на Деспо”/  на международното триенале на сценичния плакат. Втората – на „Полските членове на журито от  Международното триенале на сценичния плакат“.

Експозицията в памет на Деспо откри уредникът на галерията Антоанета Станчева. В нея са представени 20 плаката. Също толкова са подредени и в съседната зала на галерията, на полски плакатисти, със съдействието на Полския културен институт. Няколко думи за тях каза джазменът Димитър Русев, благодарение на който тази част от двойната изложба стана факт. След това той зарадва аудиторията с изпълнения на китара, с които внесе топлота в студената ноемврийска вечер.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук