ЕПИЗОД 3: ОСТАВКАТА НЕ СТИГА, ПРОТЕСТ СРЕЩУ СИСТЕМАТА

EVN
контакти

Граждани на Димитровград за пореден път излязоха по улиците на протест. В третия ден от недоволството се събра по-малка, но отново стабилна група. Причина, вероятно, бе депозираната по-рано от премиера Бойко Борисов оставка на правителството. По-малко бяха и охраняващите полицаи. Редуциран бе съставът дори пред общината. Струпаха се повече пред сградата на EVN, където основно се изливаше народният гняв. Униформените бяха насочили усилия и към пътищата на града, за регулиране на движението.

Протестиращи коментираха, че недоволството вече не е само срещу високите цени на тока, а и срещу системата. Според някои от тях, управляващите бягат от отговорност. Уплашиха се като видяха обикновените хора по улиците, казаха мнозина.

По-рано днес пред медии областният координатор на ГЕРБ Иво Димов заяви, че партията му вече се готви за нови парламентарни избори. Според него логиката сочи, че водач на листата за региона ще бъде Делян Добрев. Настоящият министър на икономиката, енергетиката и туризма бе мажоритарен кандидат от Хасково на предишния вот за Народно събрание.

Иво Димов изразява убеждение, че ГЕРБ отново ще има мнозинство в новия парламент. Още не били готови листите с кандидат-депутати, но той нямал намерение да бъде сред тях. Уверява, че ще продължи да изпълнява функциите си като кмет на Димитровград. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук