ЕПИЗОД -2: АРХ. ТОМОВ ЗАЩИТИ НАПАДНАТАТА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НА „ПЕТРОЛ“

контакти

След направена справка с началника на пожарната Иван Пачов, установихме, че няма никакви административни пречки за съществуване на бензиностанцияПетрол“ в близост до детска градина „Пролет“. При най-тежката ситуация, когато имаме продажба на газ, отстоянията трябва да са 50 метра от корпуса на детското заведение. Наличният метраж при нас е 61 метра. Мисля, че всички димитровградчани имат интерес проектът на кръговото около Водната кула да се осъществи. Не мисля, че е редно да се стига до спекулации с информации. По законосъобразност няма никакви пречки бензиностанцията на бул. „Димитър Благоев“ да съществува. По целесъобразност всеки може да има възражения. Това заяви главният архитект на общината Томи Томов.

Причина за изказването му бяха думи на председателя на общинския съвет Стефан Димитров, който на пресконференция разисква определени степени на опасност за обекти като детски градини и ясли. Повод бе внесена от кмета Иво Димов докладна за откриване на процедура за изменение на подробен устройствен план. Той е свързан с двете бензиностанции на „Петрол“. Томов обясни, че се предлага обезщетение за компанията, изразяващо се в разширение на обекта на бул. „Раковски“. Причина за това е засягане на станцията на бул. „Благоев“ от предстоящите ремонтни дейности около Водната кула.

Главният архитект информира, че бензиностанцията, в близост до храм „Свети Димитър“, съществува от 1967 г., много преди построяване на детското заведение. Акт за държавна собственост има от началото на 1991 г. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук