Енергийно обновяват театъра в Хасково

контакти

Договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“, на стойност 1 050 188,31 лева, подписа Община Хасково, съобщават оттам.

Средствата са предоставени от Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ). Срокът за изпълнение на инвестицията е 24 месеца.

Сградата на театъра в Хасково е построена в периода 1924–1926 г. Основна реставрация и реконструкция на културната инфраструктура, без прилагане на мерки за енергийна ефективност, е извършена през 2004 г. от страна на Община Хасково, като собственик на сградата и целия имот.

Сега предстои да бъде изпълнена инвестиция с изпълнение на комплекс от мерки за енергийна ефективност и постигане на клас „А“ на сградата. Всички дейности касаят единствено интериора. Красивата театрална сграда запазва първоначалния си вид и обем.

Предвижда се подмяна на съществуващата дограма, полагане на топлоизолационна система на външните стени на сградата, подмяна на покривна конструкция с термопанели от минерална вата. Ще бъдат сменени съществуващите котли със системи, работещи с природен газ и производство на топла вода, монтаж на термопомпен агрегат за обработка на вентилирания въздух към зала посетители, нови отоплителни тела в цялата сграда и цялостна газификация.

С енергийното обновяване на сградата на театър „Иван Димов“ ще се направи още една стъпка към модернизация на публичния сграден фонд и ще утвърди политиката на Община Хасково за създаване на благоприятни условия за работа на културните дейци в града и за стимулиране на интереса на хората към събитията от културния календар на Хасково.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук